nieuws

Zalm: Kruidvat-krediet goed voor consument

Archief

Minister Zalm (Financiën) vindt het een goede zaak dat drogisterijketen Kruidvat nu ook consumptief krediet aanbiedt. "De consument kan profiteren van het vergroten van de concurrentie", schrijft hij in antwoord op Kamervragen van SGP-lid Van der Vlies. Voorwaarde is daarbij wel dat ook Kruidvat bij het in werking treden van de WFD aan de vergunningsvereisten voldoet. Nu is geen vergunning nodig voor het bemiddelen in krediet.

Zalm wijst op het belang van juiste informatieverstrekking aan de consument, die zelf ook de verantwoordelijkheid heeft om overkreditering te voorkomen. "Ik ga ervan uit dat de WFD het té eenvoudig verstrekken van krediet voldoende tegengaat."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.