nieuws

Zalm heeft aandacht voor rapport beleggingspolissen

Archief

De Raad van Financiële Toezichthouders (RFT) zal bij de ontwikkeling van het kernpuntendocument voor financiële producten zeker rekening houden met de aanbevelingen uit het rapport ‘Marktverkenning Beleggingsverzekeringen’ van De Wildbaan Groep, Tillinghast-TowersPerrin en Nyfer.

Dat heeft minister Zalm van Financiën toegezegd, nadat de vaste Kamercommissie van Financiën de bewindsman officieel om een reactie op het onderzoeksrapport had gevraagd. Volgens Zalm hebben de auteurs van het rapport inmiddels met leden van de RFT “in informele sfeer een brainstorm-sessie gehouden om te verkennen hoe de bevindingen van het rapport in de concrete uitwerking van het kernpuntendocument kunnen worden meegenomen”.
Zalm wijst erop dat het kernpuntendocument streeft naar uniformiteit over de sectoren heen. “Het kernpuntendocument moet namelijk naast duidelijkheid over de in het rapport onderzochte verzekeringsproducten ook eenzelfde helderheid bieden voor andere complexe producten. Gezien ook de uitkomsten van het onderzoek ‘Marktkenning Beleggingsverzekeringen’ en het feit dat met dit onderzoek een groot deel van de verzekeringsmarkt is gedekt (75% van de verzekeraars namen eraan deel), wordt het rapport zeker meegenomen in dit proces”, zo heeft hij toegezegd.
Het kernpuntendocument moet per 1 januari 2002 worden ingevoerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.