nieuws

Zaak Bouwman aangehouden

Archief

De behandeling voor de rechtbank in Assen van de fraudezaak Bouwman Consultancy is aangehouden tot februari.

Eén van de drie hoofdverdachten, de 58-jarige Willem Jansen, kwam vorige week bij de geplande behandeling niet opdagen. Daarop werd besloten de fraude- en verduisteringszaak tegen Peter Bouwman (36) en Dita Leeuwerik (30) eveneens aan te houden. Leeuwerik heeft overigens de Stichting Gedupeerden P. Bouwman Consultancy aansprakelijk gesteld voor haar recente ontslag bij Univé Zuidoost-Drenthe in Emmen. Mensen van de stichting zouden Univé hebben gedreigd met negatieve publiciteit.
In oktober heeft de rechtbank in Assen de eerste straffen opgelegd in de fraudezaak van Bouwman Consultancy, een nauw met Aegon verweven assurantiekantoor uit Westerbork dat illegaal aan vermogensbeheer deed en twee jaar geleden failliet ging. Vier ex-medewerkers kregen werkstraffen van veertig tot tachtig uur opgelegd, in combinatie met voorwaardelijke celstraffen van twee maanden. Valsheid in geschrifte, met name bij het aanvragen van hypotheken, is het vergrijp waarvoor zij werden veroordeeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.