nieuws

ZA introduceert jaarlijks risicotarief

Archief

De Zwolsche Algemeene heeft voor overlijdensrisicoverzekeringen een jaarlijks tarief ingevoerd. Bij de aanvang van de verzekering wordt een totale looptijd (tot maximaal 65 jaar) vastgelegd zodat er maar één polis hoeft te worden gemaakt. Elk jaar wordt de premie vastgesteld op basis van de sterftekans in dat jaar.

De maatschappij mikt met dit tarief op mensen die nog niet weten hoe lang ze hun risicoverzekering willen laten lopen en die geen cent te veel willen uitgeven. Voor een verzekerd bedrag van f 10.000 betaalt een man (roker) tussen 25 en 35 jaar jaarlijks f 15, maar in de volgende 10 jaren loopt de premie op van f 16 tot f 37.
Bij elke jaarlijkse premie wordt f 80 aan administratiekosten in rekening gebracht. De provisie bedraagt 18,5% van de jaarpremie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.