nieuws

WTC-schade: rechter stelt verzekeraars in het gelijk

Archief

Een Amerikaanse rechter heeft verzekeraars in het gelijk gesteld in een rechtszaak die was aangespannen door pachter Larry Silverstein over de schadevergoeding van de WTC-torens in New York na de aanslagen op 11 september 2001

Silverstein meende dat er sprake was van twee afzonderlijke evenementen – de verzekeraars zagen het als één ongeval – en claimde tweemaal het in de polis vermelde maximale schadebedrag van $ 3,5 mld (€ 3,3 mld). Het besluit van de rechter houdt tevens in dat de door Silverstein ingeschakelde contra-expert met de expert van de verzekeraar(s) moet gaan onderhandelen over het schadebedrag.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.