nieuws

WoonNexxt scherpt acceptatie Actief Vermogen Hypotheek aan

Archief

Bouwfonds-dochter WoonNexxt heeft de acceptatienorm voor de Actief Vermogen Hypotheek verscherpt. Per 1 november moeten aanvragers minimaal 50% van de gewenste lening kunnen dragen met het brutojaarinkomen.

De Actief Vermogen Hypotheek wordt aangeboden door Zwolsche Algemeene. Het product is gericht op woningbezitters die de overwaarde uit de huidige woning willen gebruiken om een duurdere woning te kopen. Het eigen vermogen wordt onder meer belegd in obligaties om de maandlasten te verlagen.
“Met het instellen van een nieuwe norm willen wij het risico van koersdalingen inperken”, zegt Hans Gulpers, hoofd Hypotheken van Zwolsche Algemeene. “Voorheen konden klanten met een bescheiden inkomen en een groot eigen vermogen toch een hogere hypotheek sluiten. Daarbij was echter het beleggingsrisico relatief groot. Dat hebben wij nu ondervangen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.