nieuws

Winterthur verkoopt internationale poot

Archief

Credit Suisse Group, eigenaar van Winterthur Insurance, verkoopt het onderdeel Winterthur International aan de XL Capital Group in Bermuda.

De opbrengst van de verkoop – zo’n f 1,4 miljard – wil Winterthur gaan gebruiken voor het versterken van zijn positie in Europa. Winterthur Insurance, waartoe het Nederlandse bijkantoor Winterthur Verzekeringen behoort, wil zich gaan toeleggen op schade- en levensverzekeringen voor particulieren en het midden- en kleinbedrijf. Winterthur Insurance is goed voor een premie-omzet van f 40 miljard en telt wereldwijd 30.000 medewerkers; in Nederland zijn die cijfers f 500 mln premie en 220 medewerkers.
Het te verkopen onderdeel Winterthur International is gespecialiseerd in riskmanagement voor multinationale bedrijven. Met 1.300 medewerkers wordt een premie-omzet van f 3,3 mld behaald. Het onderdeel Employee Benefits blijft (exclusief Ongevallen en Ziekte) in handen van Winterthur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.