nieuws

‘Winterthur klaarmaken voor de beurs’

Archief

Winterthur, onderdeel van Credit Suisse, moet zijn strategie van winstgevende groei (3%-4%) voortzetten om een beursgang mogelijk te maken. 

Dit zei bestuursvoorzitter Leonhard Fisscher van Winterthur Group gisteren op een aandeelhoudersbijeenkomst. De nettowinst zal vanaf 2007 minimaal € 0,8 mld moeten zijn bij een rendement op eigen vermogen van 12% of meer. De herstructurering van de Europese portefeuilles (Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Portugal) wordt onverminderd voortgezet en er wordt scherp gefocust op innovatieve producten in veelbelovende (niche)markten. Bestuursvoorzitter Martin de Weijer van Winterthur Nederland is bijzonder verheugd over deze ontwikkelingen. “Dit maakt een einde aan speculaties over een verkoop van Winterthur Group aan een andere verzekeraar.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.