nieuws

Winstsprong voor Stiwoga

Archief

Bouwverzekeraar Stiwoga (Gouda) heeft vorig jaar zijn nettowinst verhoogd van f 4,3 mln tot f 16,5 mln.

De belangrijkste oorzaken zijn eenmalig van aard. Zo werd f 2,7 mln minder toegevoegd aan de technische voorzieningen door vrijval van niet-verdiende premies en lopende risico’s uit het boekjaar 1989. Verder is de winstdelingsregeling met de Stichting Woningborg beëindigd, waardoor een winstdeling van circa f 3,5 mln achterwege bleef en een voorziening van f 4,7 mln vrijviel. Ten slotte waren de beleggingsresultaten in 1999 nog beter dan in 1998.
Stiwoga, die zich vooral bezighoudt met solvabiliteits- en kwaliteitsrisico’s van bouwondernemingen, boekte vorig jaar een premie-inkomen van f 17,3 (18,6) mln. Het eigen vermogen bedraagt inmiddels f 59,5 (45,1) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.