nieuws

Winst Stater loopt verder terug

Archief

Hypotheekservicebedrijf Stater heeft vorig jaar € 1,4 (2,7) mln winst gemaakt. Dat is bijna de helft minder dan in 2003, toen de winst € 2,4 mln lager uitviel. Het operationeel resultaat kwam uit op € 2,0 (2,8) mln. Als oorzaken voor de winstdaling noemt Stater de investeringen die zijn gedaan in het systeem €State, dat het huidige systeem iSHS moet gaan vervangen. Verder werden kosten gemaakt om de portefeuille van de nieuwe klant ABN Amro te kunnen opvangen. Vooral de post personeelskosten nam fors in omvang toe: € 50,7 (37,1) mln; voornaamste oorzaak daarvoor was de toegenomen inzet van tijdelijke arbeidskrachten. Het aantal werknemers groeide tot 455 (441) FTE.

In totaal heeft Stater nu 568.000 (532.000) leningen in beheer. De totale omzet steeg vorig jaar met ruim 3% tot € 74,5 (72,1) mln. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.