nieuws

Winst De Hoop daalt licht

Archief

Levensverzekeraar De Hoop heeft vorig jaar zijn resultaten iets zien dalen.

De Hoop incasseerde in 1998 aan brutopremies f 12,0 (11,1) mln, waarvan f 9,2 (8,3) mln voor eigen rekening. Door hogere uitkeringen bij overlijden en door expiraties van polissen kwam het totale bedrag aan uitkeringen ook hoger uit: f 9,3 (8,2) mln.
Het bruto technisch resultaat daalde hierdoor naar f 4,6 (4,8) mln. Dit bedrag is vrijwel geheel als winstdeling uitgekeerd aan cedenten. De nettowinst van de herverzekeraar van levensverzekeringen daalde tot f 2,6 (3,0) mln. De nettowinst is als dividend uitgekeerd aan de drie aandeelhouders (elk 33,3%): Onderlinge ‘s-Gravenhage, Aegon en Nationale-Nederlanden.
De nieuwe productie van De Hoop steeg vorig jaar met 20% tot f 96,6 mln verzekerd kapitaal. De portefeuille is daarmee met 9% gestegen tot f 624 mln. De solvabiliteit is f 105,0 mln, waar f 5,1 mln vereist is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.