nieuws

Winst Athlon in eerste kwartaal fors gestegen

Archief

Autoleasegroep Athlon boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een toename van de operationele nettowinst van 35% tot € 11,9 mln. De geconsolideerde netto-omzet in het eerste kwartaal was 19% (€ 44 mln) hoger dan in dezelfde periode van 2004. Aan deze omzettoename – tot in totaal € 278 mln – heeft het onlangs overgenomen Unilease € 54 mln bijgedragen. Autonoom daalde de omzet dus met € 10 mln (4,3%), waarvan € 4 mln in Nederland. 

Ruim de helft van de Nederlandse omzetdaling vond plaats in de sector schadeherstel, die het nog altijd moeilijk heeft door de stagnerende omzet bij leasemaatschappijen, aldus Athlon-voorzitter Henk Bierstee: “De resultaten tonen aan dat de overname van Unilease een zeer goede zaak is voor Athlon. Vooral de voorspoedige integratie met de Athlon-leasebedrijven in Nederland en België draagt bij aan de resultatenstijging.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.