nieuws

‘WFD heeft nauwelijks invloed op prijs assurantieportefeuille’

Archief

De introductie van de WFD heeft de prijzen van assurantieportefeuilles het afgelopen halfjaar niet noemenswaardig beïnvloed. De prijzen voor portefeuilles met een hoog schadegehalte blijven ook dit jaar stabiel, zo is de verwachting van Dullemond Bedrijfsadvies.

Wel kwam in 2005 “een eerste stroom van met name kleine portefeuilles” op gang. De vraag naar schadeportefeuilles neemt volgens Dullemond nu geleidelijk toe. Kopers zouden evenwel rustig afwachten.
Intermediairbedrijven kampen met de WFD, internet en de overgang van afsluitprovisie naar doorlopende provisie. Meest bepalend is in de ogen van Dullemond echter de problematiek met de bedrijfsopvolging. Enig tegenwicht komt van een lagere fiscale druk en een opkrabbelende economie. Het bureau verwacht dat kantoren die voor een flink deel afhankelijk zijn van eenmalige provisie-inkomsten (leven en hypotheken), moeilijk verhandelbaar worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.