nieuws

Westland/Utrecht komt met Rente Voordeel Plan

Archief

Westland/Utrecht heeft het Rente Voordeel Plan geïntroduceerd: een product waarbij hypotheekrente vooruit kan worden betaald.

Per jaar kan maximaal f 4.000 hypotheekrente vooruit betaald worden. In een voorafgekozen jaar krijgt de cliënt een garandeerde korting op de hypotheekrente.
Voordeel is volgens Westland/Utrecht dat de rente-aftrek tegen het huidige, hoge belastingtarief is zekergesteld. “Gezien de discussies over het belastingstelsel is dit zeker de moeite waard.”
Bijkomend voordeel is dat in een bepaald jaar de hypotheeklast verminderd kan worden, zodat er ruimte is voor extra uitgaven. Volgens de hypotheekbank is het product hiermee met name geschikt voor persoonlijke financiële planning.
Het Rente Voordeel Plan tast de rentevrijstelling niet aan bij een hypotheek voor de aankoop, verbouwing of het onderhoud van de woning. De vooruitbetaalde rente hoeft dan niet gesaldeerd te worden met de ontvangen rente.
Westland/Utrecht heeft het product in no-time op de markt gezet. Begin december kreeg de bank toestemming van het ministerie van Financiën, vlak voor de kerst werden de cliënten geïnformeerd die – als zij het ‘voorschot’ voor het einde van het jaar overmaakten – nog op een fiscale aftrek voor 1997 konden rekenen. Volgens Jaap Oudijk, directeur Particulieren, heeft de actie een enorme respons opgeleverd. Hoeveel klanten gebruik maken van het Rente Voordeel Plan wilde hij niet prijsgeven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.