nieuws

Westland/Utrecht flink in de lift

Archief

Westland/Utrecht heeft vorig jaar goede zaken gedaan. De hypotheekbank sloot voor / 4.058 (3.405) mln aan nieuwe kredieten, een stijging van 19%.

In de zakelijke sector nam de productie met 21% toe tot / 2.060 (1.697) mln en in de particuliere sector met 17% tot / 1.998 (1.708) mln. Een groot verschil met 1997. Groeide de zakelijke sector toen met 35%, de particuliere sector bracht het er een stuk slechter vanaf: het aantal nieuwe woninghypotheken daalde in dat jaar met maar liefst 10%.
De totale kredietportefeuille nam vorig jaar met 12% toe tot / 16,8 (15,8) mld. Het bedrijfsresultaat beliep / 183 (157) mln. De nettowinst steeg met 19% tot / 111 (93) mln. “Een recordjaar”, aldus de hypotheekbank die het succes onder meer toeschrijft aan de introductie van de Beleggingsfonds Hypotheek begin vorig jaar. “Ook de Click-Vast Rente sloeg goed aan.” Verder noemt de bank de in samenwerking met de zusters Postbank en ING Bank geïntroduceerde ‘Agaathleningen’ voor startende ondernemers “zeer bemoedigend”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.