nieuws

Westland/Utrecht: 40% meer hypotheken in 2001

Archief

De hypotheekproductie van Westland/Utrecht (ING) is vorig jaar met bijna 39% gegroeid tot e 3,3 (2,4) mld. De hypotheekbank boekte een nettoresultaat van e 74 mln.

De totale hypotheekportefeuille van Westland/Utrecht is vorig jaar met 19,6% gegroeid tot e 11,6 (9,7) mld, waarvan e 5,0 (4,3) mld aan woninghypotheken. De totale waarde van de in ons land uitstaande hypotheken bedroeg eind vorig jaar e 10,8 mld. Eind 2000 was dat e 9,0 mld: een toename van 20%.
De kredietproductie kwam 13% hoger uit op e 3,7 (3,2) mld; de kredietportefeuille groeide met 21% van e 10,5 tot e 12,7 mld. De particuliere kredietportefeuille groeide met 19% aan tot e 6,4 (5,4) mld. Het bedrijfsresultaat voor belastingen daalde in 2001 tot e 78,8 (81,1) mln; na belastingen resteerde een resultaat van e 74 (56) mln.
Westland/Utrecht wordt dit jaar opgesplitst en verdeeld over andere ING-onderdelen. Het particuliere bedrijf wordt samengevoegd met ING InterAdvies; de zakelijke vastgoedfinancieringsactiviteiten worden gecombineerd met ING Vastgoed en ING Bank. De verwachting is dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.