nieuws

Wellink: fusies soms onontbeerlijk

Archief

Fusies en overnames zijn voor sommige financiële instellingen onontbeerlijk om de concurrentiestrijd met de grote financiële spelers op het wereldtoneel aan te kunnen. De interne Europese markt is hiervoor helaas nog onvoldoende toegerust. Dat stelde topman Nout Wellink bij de presentatie van het jaarverslag van De Nederlandsche Bank.

“Positief in dit verband is overigens de Europese Pensioenrichtlijn die later dit jaar ingaat. Die maakt het eenvoudiger voor de uitvoerders van pensioenregelingen om in andere Europese landen actief te worden. Het is daarom van belang om het goede vestigingsklimaat voor pensioenfondsen te behouden, zodat Nederland ook hier de concurrentiestrijd aankan”, aldus Wellink. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.