nieuws

‘Wel eens een wonder gezien?’

Archief

De ‘Lourdes’-advertentie van Delta Lloyd Ziektekostenverzekering is onderwerp van gesprek geweest in ‘De Televisieman’.

Delta Lloyd Ziektekostenverzekering (voorheen Nuts) heeft acht paginagrote (kranten)advertenties met opmerkelijke teksten. Een daarvan luidt: ‘De enige die mij kan genezen woont in Lourdes’. Frits Bom die op TV Gelderland ‘De Televisieman’ presenteert, had Delta Lloyd uitgenodigd om in het programma van vorige week vrijdag over deze advertentie te praten. De insteker bleek een andere dan de verzekeraar had verwacht. Bom vroeg zich namelijk niet af of de tekst ‘op het randje’ is, maar kaartte het nut aan van Lourdesreizen (die Nuts al sinds jaar en dag met korting aan verzekerden aanbiedt en die ook door andere verzekeraars worden aangeboden). Behalve Hugo Broekman, marketingmanager van Nuts, kwamen aan het woord een huisarts, een verpleger die bedevaartsreizen begeleidt, en een woordvoerder van het Bisdom Utrecht. Tegenover het sceptisime van Bom – “Wel eens een wonder gezien?” – stond hun mening, dat de bedevaartsreis zieken troost en steun biedt en dat er bij bepaalde psychosomatische klachten wel degelijk verbetering optreedt. Die mening werd (in het programma) telefonisch bevestigd door kardinaal Simonis vanuit Lourdes.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.