nieuws

Weer meer crematies in Nederland

Archief

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn in Nederland meer mensen gecremeerd dan begraven, zo blijkt uit landelijke sterfte- en crematiecijfers. In 2004 overleden volgens het CBS 136.553 mensen. De Landelijke Vereniging van Crematoria meldt dat er daarvan 70.498 werden gecremeerd, ofwel 51,6%. Een jaar eerder was dit aandeel 50,9%. De 62 Nederlandse crematoria (113 ovens) verzorgden verder voor 3.300 buitenlanders (voornamelijk Duitsers) de crematie.

Yarden neemt 26% van alle crematies voor zijn rekening. Daarna volgen Facultatieve (11%), Dela (9%), PC Hooft Groep (8%), SCL (7%) en Monuta (6%). Door gemeenten geëxploiteerde crematoria zijn goed voor 11%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.