nieuws

Weer faillissement bij familie Lagerwij

Archief

Een jaar na het faillissement van ANN Financiële Adviezen is opnieuw een Nunspeets bemiddelingsbedrijf van de familie Lagerwij failliet gegaan: Finance4U.

Lagerwij Beheer, dat handelde onder de naam Finance4U, telde achttien personeelsleden. Het voornamelijk in hypotheken actieve kantoor werd gerund door Louisa en dochter Sabine Lagerwij. Volgens curator was binnen een week duidelijk dat de aangevraagde surséance van betaling geen zin had, omdat de baten niet opwogen tegen de hoge (personeels)kosten.
Het vorig jaar omgevallen kantoor ANN werd geleid door Louisa en zoon Stefan Lagerwij. ANN liet een schuld van e 5,2 mln achter, waarvan bijna vijf miljoen euro voor rekening kwam van Aegon.
Zwarts
De naam Finance4U werd eerder in Groningen gebruikt door Marcel Zwarts. Dat kantoor, met vier vestigingen en agentschappen van CVB Bank, ging in 2001 failliet. Zwarts moet binnenkort met zijn ex-vrouw en een werknemer voor de rechter verschijnen, zo meldde het Dagblad van het Noorden vorige maand. De beschuldiging luidt dat zij onder meer enkele honderdduizenden euro’s van CVB verduisterd zouden hebben. Vorig jaar heeft Zwarts al een paar dagen vastgezeten voor verhoor. Volgens de krant houdt de voormalige directeur zich nu schuil voor Justitie. Zwarts, wiens woonplaats onbekend is, zou niet reageren op verzoeken van Justitie om zich te melden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.