nieuws

Weer 8% rente op direct ingaande lijfrente L&G

Archief

Legal & General (L&G) biedt net als vorig jaar op direct ingaande lijfrenten een rekenrente van maximaal 8%. Eind vorig jaar leverde de actie in enkele weken tijd een instroom van ruim ( 200 mln aan expirerend lijfrentekapitaal op.

Het Particulier Pensioen Plan van Legal & General draait om een lijfrentedepot, waarin het vrijgekomen lijfrentekapitaal wordt gestort. Dit geld kan in meer dan zestig beleggingsfondsen worden belegd. Periodiek koopt de verzekerde kortlopende lijfrenten uit dit depot, bijvoorbeeld met een duur van één, twee of drie. Bij tussentijds overlijden vervalt niet het gehele lijfrentekapitaal aan de verzekeraar, maar krijgen de erfgenamen het grootste deel van het lijfrentedepot uitgekeerd.
Op de kortlopende, direct ingaande lijfrenten biedt Legal & General rekenrentes van 8% (looptijd één jaar), 7,5% (twee jaar) of 7% (drie jaar). De maatschappij zegt de lijfrenteconstructie te hebben laten toetsen door de Belastingdienst. Adviseurs en polishouders kunnen een schriftelijke verklaring krijgen over de fiscale acceptatie van het Particulier Pensioen Plan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.