nieuws

Week uitstel voor alternatieve WFD-stichting

Archief

De oprichting van een alternatieve Stichting Toezicht WFD is ten minste met een week uitgesteld. Dat hebben de 22 leden van de Federatie Koepel Organisaties (FKO) gisteren besloten. Een voorname bijdrage daaraan leverde Cees Scholtes, projectdirecteur van de echte Stichting Toezicht WFD. Volgens hem bestaat er geen exclusiviteit voor zetels in het bestuur. “Iedereen kan daarin zitting nemen, mits hij/zij representatief is.” De Autoriteit Financiële Markten heeft toegezegd komende week te overleggen met de FKO.

Vier mensen hebben zich al wel kandidaat gesteld voor een bestuursfunctie in de alternatieve stichting. Het gaat om Lex van Kampen (Van Kampen Groep), Ernest Lichteveld (Finsys), Donald Lupescu (Bruns ten Brink) en Cees Hermes (Scire).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.