nieuws

Wederkerige mikt ook op Friesland

Archief

De ‘Wederkerige 1820’ in Hoorn bouwt zich gestaag uit. Deze onderlinge richt zich op particulieren en middenstanders in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal en zoekt nu ook expansie in Friesland.

De Wederkerige 1820 is dertig jaar geleden ontstaan uit een fusie van onderlingen uit Bennebroek en Enkhuizen. De agrarische brand-onderlinge Bennebroek was opgericht in 1820, de Enkhuizer onderlinge stamde uit 1921 en was oorspronkelijk een glasverzekeringsmaatschappij van middenstanders.
Sinds 1993 richt de Wederkerige zich op particulieren en middenstanders, vooral winkeliers. De maatschappij streeft naar pakketverzekeringen, waartoe zij werkt aan uitbreiding van de vergunning. Sinds medio vorig jaar mag de Wederkerige optreden als risicodrager voor aansprakelijkheidsverzekeringen en sinds afgelopen maand ook voor ongevallenverzekeringen. Bij de Wederkerige heeft directeur Jo Bloemendaal tien medewerkers. Er zijn 13.000 polishouders die dit jaar naar verwachting goed zijn voor een premie-inkomen van ruim f 5,6 mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.