nieuws

Website over beroepsziekten

Archief

Tijdens de in Rotterdam gehouden manifestatie ‘Veilig bouwen’ is vorige week een website in gebruik genomen die verzekeraars, werkgevers en werknemers inzicht geeft in de beroepsrisico’s waar alle sectoren in het bedrijfsleven mee te maken hebben.

De site www.beroepsziekten.nl, een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, bevat informatie over in totaal 125 sectoren en vijfhonderd beroepen. Met behulp van de site kunnen verzekeraars tot een betere risicocalculatie voor beroepsrisico’s komen. Tevens kunnen bedrijven beter worden geadviseerd over bijvoorbeeld maatregelen om te voorkomen dat werknemers een ongeluk krijgen of ziek worden.
Werkgevers, met name die in het midden- en kleinbedrijf, maar ook werknemers kunnen via de site informatie krijgen over wat zij zelf kunnen doen aan betere omstandigheden op de werkvloer.
Europese subsidie
Beroepsziekten.nl is door het Verbond ontwikkeld in samenwerking met TNO Arbeid en het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB). Daarbij is gebruik gemaakt van een subsidie van het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid Op Het Werk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.