nieuws

Wao-gatpremies Amersfoortse zijn met 18 à 19% gedaald

Archief

Bij De Amersfoortse zijn dit jaar de premies van de wao-gatverzekeringen, gemeten over het totale bestand, met gemiddeld 18 à 19% verlaagd.

Dit zegt M.L.J. Kerkhof, lid van de raad van bestuur, desgevraagd naar aanleiding een publikatie in Het Financieele Dagblad over de tariefverlagingen onder het mantelcontract van De Amersfoortse met de Algemene Werkgeversvereniging (AWV). De betrokken wao-gatverzekering is gesloten bij 600 bedrijven met 30.000 werknemers.
De verlagingen van de (sector)premies onder de AWV-paraplu liggen boven het algemene gemiddelde en worden door Kerkhof bestempeld als “het plukken van de vruchten van het mantelcontract”. Dergelijke contracten voorzien in premie-aanpassing op basis van experience-ratings: het zich feitelijk in de betrokken sector voordoende schadeverloop.
Voorschot
In het begin van dit jaar had De Amersfoortse bij wijze van voorschot de premies al met 15% verlaagd. Dit was in lijn met het advies van het Verbond van Verzekeraars om de premies met 10 tot 15% te verlagen.
Voor de kalkzandsteenindustrie is de definitieve premieverlaging vastgesteld op het niveau van het voorschot: 15%. Toppers zijn de betonproduktenindustrie (-42%) en de drankenindustrie, waar de premies per saldo met 46% zijn verlaagd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.