nieuws

VVAA geeft retourprovisie aov

Archief

De provisie die VVAA krijgt als bemiddelaar op aov’s wordt afgetopt op 15% van f 13.000 premie.

De VVAA – levens- en schadeverzekeraar plus belangenbehartiger voor medici – voert zelf geen aov’s, maar bemiddelt voor de polissen van Movir en AO Artsen-Onderlinge. Met de retourprovisie zijn enkele andere bemiddelaars de VVAA voorgegaan. Vetass in Snelrewaard bijvoorbeeld geeft 10% provisie retour op alle aov’s van AXA en Movir en TAB in Tilburg geeft de klant de helft van de provisie. Ook VVAA-directeur Louis Blank vindt de provisie hoog. “Doordat de premies recent fiks zijn verhoogd en door de leeftijdsgebonden tarieven betalen sommige medici wel f 50.000 tot f 60.000 premie. Dat levert een fikse provisie op. “Wij hebben uitgerekend, dat wij met 15% van f 13.000 de verzekering uitstekend kunnen beheren.” VVAA biedt de verzekerden/leden onder meer een actieve begeleiding bij arbeidsongeschiktheid en juridische bijstand bij conflicten met de verzekeraar. Een voorwaarde voor de retourprovisie is, dat die meer dan f 100 bedraagt en dat de polis per 1 januari 2001 wordt gecontinueerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.