nieuws

VS: premies D & O-polissen met 30% omhoog

Archief

In navolging van eerdere premieverhogingen in de afgelopen jaren zijn de premies voor bestuurdersaansprakelijkheidspolissen in de VS in 2002 andermaal fors omhoog gegaan; met gemiddeld 30%, zo blijkt uit het periodieke marktonderzoek van Tillinghast Towers Perrin

De onderzoekers wijten deze stijging vooral aan de toename in zowel claimfrequentie als gemiddeld claimbedrag. Het afgelopen jaar is alleen al het aantal claims door aandeelhouders wegens wanbeleid met 36% toegenomen. Mede daardoor zijn verzekeraars extra bevreesd voor de gevolgen van faillissementen, schandalen, zoals Ahold en Enron, en rechtszaken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.