nieuws

VS: Gat tussen potentiële aansprakelijkheid en dekking groeit

Archief

Bij ondernemingen in de VS is een trend zichtbaar waarbij het financiële gat groter wordt tussen enerzijds het potentiële aansprakelijkheidsrisico dat een bedrijf loopt en anderzijds het bedrag waarvoor men zich hiertegen verzekert

Dit is vooral het geval bij kleinere ondernemingen, bij wie het verzekerd bedrag het afgelopen jaar gemiddeld met 17,8% is gedaald. Landelijk is er sprake van een afname met 9,4%. Grote concerns en bedrijven die de afgelopen vijf jaar met een schadeclaim van € 4,5 mln of meer zijn geconfronteerd, vormen hierop een uitzondering, zo blijkt uit een onderzoek van makelaar Marsh. De makelaar schrijft dit vooral toe aan de fors gestegen aansprakelijkheidspremies (+ 63,4%) in het afgelopen jaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.