nieuws

Vorig jaar 82.000 gevallen autovandalisme

Archief

Het aantal gevallen van autovandalisme is vorig jaar met 4% gestegen tot een kleine 82.000. Vandalen beschadigden dagelijks gemiddeld 225 auto’s. Dat blijkt uit de Misdaadmeter, die het Algemeen Dagblad samenstelt op basis van cijfers van de 25 politiekorpsen. 

Autobezitters werden steeds vaker geconfronteerd met lek gestoken banden, afgetrapte spiegels en diepe krassen in de lak. De meeste schades werden gemeld in Rotterdam (4.086), gevolgd door Amsterdam en Den Haag. Afgezet naar het aantal inwoners was het risico op schade door vandalisme echter het grootst in Rozenburg, Baarn en Culemborg. Het herstellen van een vernieling koste gemiddeld € 1.000

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.