nieuws

Voortbestaan Ineas onzeker

Archief

Over het voortbestaan van internetverzekeraar Ineas bestaat nog steeds geen duidelijkheid. Directeur Niek Ligtelijn zegt “over enkele weken meer te kunnen vertellen”.

Ineas accepteert al enkele maanden geen nieuwe verzekeringen meer in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De acceptatiestop is een direct gevolg van het opzeggen van de herverzekeringscontracten voor nieuwe risico’s. Ook bestaande polissen worden inmiddels niet langer geprolongeerd op de contractsvervaldatum, bevestigt Ligtelijn. De betrokken polishouders – hoofdzakelijk in Duitsland en Frankrijk – worden geadviseerd een andere risicodrager te zoeken. De portefeuille van ruim 25.000 posten kalft daardoor af.
Verder is een kwart van het personeel (zestig) ontslagen, van wie drie medewerkers in ons land. Desondanks is een beëindiging van de activiteiten als risicodrager niet aan de orde, benadrukt Ligtelijn. “Er zijn nog diverse scenario’s bedenkbaar, waaruit de juiste keuze zal moeten worden gemaakt.” Hij is naarstig op zoek naar nieuwe herverzekeraars en naar investeerders die een kapitaalsinjectie van maximaal e 10 mln voor drie jaar kunnen garanderen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.