nieuws

Voorstel zieken- fondspremies 1999

Archief

De Ziekenfondsraad heeft geadviseerd om volgend jaar de procentuele premie en de AWBZ-premie te verhogen en de nominale premie ongewijzigd te laten.

De procentuele premie, die voor dit jaar 6,8% bedraagt, zou moeten worden verhoogd naar 7,45%. Dit nieuwe premiepercentage is opgebouwd uit een lastendekkende premie van 7,15% en een toeslag van 0,30% om het geraamde tekort in een periode van drie jaar in te lopen.
Van de genoemde 7,45% zou 1,45% voor rekening van de werknemer moeten komen en 6% ten laste van de werkgever. De premie voor de AWBZ zou moeten stijgen van 9,25 naar 9,75%. De lastendekkende AWBZ-premie is geraamd op 9,54% en de overige 0,21% is bedoeld om het geraamde vermogenstekort van het Algemeen Fonds in drie jaar in te lopen. Het normbedrag voor de nominale premie zou op f 157 per volwassene gehandhaafd kunnen worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.