nieuws

Voorlopig nog geen vrouw in raad van bestuur Delta Lloyd

Archief

Hoewel Chris Tesselhoff onlangs nog verklaarde dat voor zijn opvolging nadrukkelijk naar een vrouw werd gezocht, wordt zijn plaats in de raad van bestuur van Delta Lloyd per 1 januari ingenomen door twee mannen.

Tesselhoff (61) vertrekt per 1 april volgend jaar bij Delta Lloyd om met pensioen te gaan. Rob Hillebrand (46) en Paul Medendorp (47) volgen hem per 1 januari op als lid van de raad van bestuur. Of voor die functie wel een vrouw in de race is geweest, kan woordvoerster Annette Bax niet zeggen.
Hillebrand wordt als directievoorzitter van Ohra opgevolgd door Frank Blankers (45), nu nog directielid bij Achmea Particulieren. Frans van de Veer (52) neemt de functie van directievoorzitter Delta Lloyd Deutschland over van Medendorp. Over de verdeling van de portefeuilles binnen de raad van bestuur, die verder bestaat uit Peter Kok en voorzitter Niek Hoek, is nog geen besluit genomen. De uitbreiding van drie naar vier personen heeft er volgens Bax mee te maken dat het aantal aandachtsgebieden binnen het bestuur is vergroot.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.