nieuws

Volmachtresultaat AXA weer positief

Archief

De volmachtportefeuille van AXA heeft het resultaat in de eerste helft van dit jaar sterk verbeterd. “De prognose voor 2005 is positief”, meldt algemeen directeur Jan van den Berg in het AXA-blad Volmacht. AXA rekent op een brutoresultaat van € 5,3 (-0,7) mln bij een geboekte premie van € 166,4 (157,5) mln. Wel zijn de schadelast en de schaderatio iets hoger dan in 2004.

AXA wil dit jaar tien nieuwe volmachten verlenen; daarvan zijn er al drie vergeven. Het totaal aantal volmachtkantoren komt daarmee op 107. Van den Berg ziet daarnaast een toename van de pooltekening. “Daarin streven wij naar leidende posities, anders is actief portefeuillebeheer lastig.” AXA neemt deel in 150 pools en is in 62 daarvan de leidende verzekeraar. Binnenkort komt AXA met een nieuw assortiment bedrijfsmatige verzekeringen voor volmachten onder eigen label.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.