nieuws

Volkskredietbanken starten voorlichtingssite

Archief

Vijf volkskredietbanken zijn samen www.socialebanken.nl gestart, een site die consumenten meer informatie geeft over het sluiten van leningen. Het samenwerkingsverband opereert onder de naam Sociale Banken Nederland. Initiatiefnemers zijn de Gemeentelijke Kredietbank Amsterdam, Stadsbank Midden Nederland, de Gemeenschappelijke Kredietbank Friesland, Volkskredietbank Noord-Oost Groningen en Stadsbank Oost Nederland. Doelstelling is meer mensen verantwoord leningen te laten sluiten. De site kent onder meer een rekenmodule.

Kamerleden van CDA, PvdA en SP lieten gisteren weten een beperking te willen van de rentetarieven die kredietverstrekkers rekenen. De Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) meldde eerder al dat het aantal aanvragen tot schuldregeling vorig jaar is gestegen tot 39.000 (34.500). De leden van de NVVK, onder wie de vijf eerdergenoemde kredietbanken, mogen alleen leningen verstrekken aan consumenten met een inkomen tot 130% van het wettelijk minimumloon.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.