nieuws

Volgens NBVA blijft provisiesysteem bestaan

Archief

De NBVA verwacht dat het provisiesysteem gewoon blijft functioneren en dat er uiteindelijk verschillende beloningssystemen naast elkaar blijven bestaan, zodat de consument in overleg met zijn adviseur kan bepalen hoe hij voor de dienstverlening van het intermediair betaalt.

“Veel van onze leden stellen zichzelf de vraag of het provisiesysteem nog bij hun toekomstplannen past, of dat zij beter gedeeltelijk kunnen overstappen op uurdeclaratie of abonnementsystemen”, aldus de NBVA. “Maar een keuze voor een bepaald beloningssysteem kan niet worden opgelegd door verzekeraars of de wetgever en is in principe de vrije keuze van het intermediair.”
De NBVA wil de leden helpen met de oriëntatie op de nieuwe beloningssystemen. “Met de Beloningswijzer die bestaat uit een handboek, een urenregistratiemodel en een uurtariefcalculatiemodel bieden wij actief ondersteuning bij de eventuele overgang naar alternatieve beloningsvormen”, aldus de NBVA.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.