nieuws

Virtuele oogarts van CZ genomineerd voor prijs

Archief

De virtuele oogarts die sinds november vorig jaar te raadplegen is via de website van zorgverzekeraar CZ, is genomineerd voor de medische innovatieprijs. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de Huisartsbeurs 2005, die de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) op 4 juni in Rotterdam organiseert.

Via de website van CZ kunnen mensen dag en nacht voor advies terecht bij de virtuele oogarts. Door een vragenlijst in te vullen (met tekeningen en foto’s) krijgt de bezoeker een beeld van de aard en de ernst van de oogklachten. Men kan dan zelf bepalen of het nodig is met de klachten naar de huisarts, de optometrist of de opticien te gaan. De module is opgezet in samenwerking met Eric Feron, oogarts bij het Oogziekenhuis in Rotterdam. In een half jaar tijd hebben zo’n 20.000 mensen de oogarts op het internet bezocht. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.