nieuws

VGZ, Salland en OZ ‘beste ziekenfonds’

Archief

VGZ, Salland en OZ zijn uit de bus gekomen als de ziekenfondsen die vorig jaar het best de Ziekenfondswet hebben uitgevoerd.

De kwalificatie ‘beste ziekenfonds’ is afkomstig van het CTZ, het College Toezicht Zorgverzekeringen, dat in 2003 startte met een prestatiemeting van ziekenfondsen via indicatoren, zoals verzekerden (onder meer controle verzekerdenadministratie), zorg (onder meer contractbeleid) en bedrijfsvoering (onder meer beleggingen). Vijf ziekenfondsen scoorden in totaliteit ruim voldoende: Azivo, CZ, De Friesland, Geové en Univé. Elf ziekenfondsen voerden de wet voldoende uit. Het zijn: Agis, Amicon, AZVZ, Delta Lloyd/Ohra, DSW, Groene Land Achmea, ONVZ, OZB, Trias, Zilveren Kruis Achmea, en Zorg en Zekerheid. Drie ziekenfondsen scoorden matig. Het zijn: Anderzorg, Nederzorg en Stad Rotterdam.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.