nieuws

VFN wil maatregelen tegen flitskredieten

Archief

Om overkreditering tegen te gaan, wil de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) dat de overheid zo snel mogelijk maatregelen neemt tegen verstrekkers van zogeheten flitskredieten

Nadat vorig jaar Ferratum de Nederlandse markt betrad met flitskredieten, bieden nu ook Voorschotje.nl, Cash.Bob en Money4wheels dergelijke kortlopende kredieten aan (veelal via mobiele telefoon te sluiten). Deze partijen rekenen extreem hoge kosten maar hoeven niet aan wettelijke vereisten te voldoen omdat zij een looptijd hebben korter dan drie maanden. Volgens de VFN kan het niet zo zijn “dat in een streng gereguleerde markt voor consumptief krediet, via een achterdeur deze misstanden worden toegestaan.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.