nieuws

VFN: in individuele gevallen termijnen van 1,5% mogelijk

Archief

De Vereniging van Financieringsondernemingen (VFN) zal consumptieve kredieten met een maandtermijn van 1,5% in individuele gevallen toestaan. De VFN heeft dit besloten op haar ledenvergadering eind april.

Het besluit tot “verruiming van de zelfregulering op dit punt” is ingegeven door de marktontwikkelingen.
De VFN zegt te hebben geconstateerd dat banken en niet-aangesloten aanbieders van consumptief krediet zich niet houden aan de afgesproken maandtermijn van minimaal 2% bij doorlopend krediet, of een looptijd van maximaal 72 maanden bij een persoonlijke lening.
Mede omdat marktaandeel is verloren aan de banken, hebben de VFN-maatschappijen nu besloten de minimum rente en aflossing terug te brengen van 2% naar 1,5% per maand “indien de kredietnemer daarom verzoekt”, zegt secretaris mr H.I. de la Combé desgevraagd.
Het besluit houdt niet in dat VFN-maatschappijen ook zullen mogen adverteren met 1,5%-kredietprodukten. “Nee, want de 1,5%-termijn mag niet standaard aan het grote publiek worden aangeboden. Het gaat louter om individuele gevallen waarin ‘maatwerk’ vereist is.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.