nieuws

Verzekeringstak ING België in trek

Archief

Volgens ING België is er veel belangstelling voor de te koop staande dochter ING Insurance.

“Er is enorm veel interesse”, zegt directievoorzitter Luc Vandewalle in De Tijd. De verzekeringstak wordt deels verkocht, omdat het concern geen groeimogelijkheden ziet. ING leunt in België sterk op de bancaire activiteiten. “De grote interesse is een bewijs dat vele concurrenten met hetzelfde probleem kampen: onvoldoende marktaandeel en onvoldoende groeimogelijkheden.” Vandewalle denkt de verkoop voor de zomer rond te hebben.
De verkoop betreft de verzekeringen die via het intermediair worden ververkocht en de employee-benefitstak. Via de eigen bankkantoren en binnenkort ook die van zuster Record Bank zullen nog wel verzekeringen worden verkocht. Die worden betrokken van Nationale-Nederlanden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.