nieuws

Verzekeringskamer gaat management uitbreiden

Archief

De Verzekeringskamer gaat haar management uitbreiden. De toezichthouder zoekt een nieuwe directeur Toezicht Verzekeringen als opvolger van Nico van Dam (57) die stafdirecteur Internationale betrekkingen wordt.

Van Dam, sinds begin augustus 1976 in dienst, gaat zich bezighouden met de internationale ontwikkelingen waarmee de Verzekeringskamer wordt geconfronteerd. Met name de vertegenwoordiging van de toezichthouder in Europese (overkoepelende) organisaties, waaronder de International Association of Insurance Supervisors (IAIS), in het Verzekeringscomité dat adviezen geeft aan de Europese Commissie, en in diverse werkgroepen en commissies vragen veel tijd. “Veel van dit werk wordt gedaan door voorzitter Arend Vermaat, maar die kan al deze taken er eigenlijk niet bij hebben. Zeker niet, nu deze activiteiten meer body gaan krijgen”, zegt woordvoerder Cees Verhage.
Voor het vinden van een opvolger voor Van Dam heeft de Verzekeringskamer een wervings- en selectiebureau in de arm genomen. “De selectie van de juiste kandidaat zal enige maanden in beslag nemen, zodat we naar verwachting in april of mei een nieuwe directeur Toezicht Verzekeringen kunnen aanstellen”, aldus Verhage.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.