nieuws

Verzekeringsbedrijf Amsterdam viert jubileum met symposium

Archief

Het Verzekeringsbedrijf Gemeente Amsterdam (VGA) bestaat 25 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met een symposium op 21 september voor (potentiële) relaties.

Het VGA (64 medewerkers) is volledig eigendom van de gemeente Amsterdam. De onderneming is zelfstandig risicodrager voor schadeverzekeringen van de gemeente en gelieerde instellingen, waaronder NV Luchthaven Schiphol. Voor levens- en pensioenverzekeringen treedt VGA als bemiddelaar op voor diverse maatschappijen, zegt directeur mr E.H. Timmer, die echter geen namen wil noemen.
De schaderisico’s van zo’n 70 bedrijven, diensten en stadsdelen van de gemeente, in totaal rond 30.000 verzekerden, worden herverzekerd. “Circa 23.000 van deze cliënten heeft hun auto bij ons verzekerd”, zegt Timmer.
Jaarlijks krijgt het VGA circa 50.000 schademeldingen binnen.
De premie-omzet van VGA beliep vorig jaar f 65 mln.
‘Zonde van ’t geld’
Het symposium, dat de titel ‘Verzekeren, zonde van ’t geld’ heeft meegekregen, wordt gehouden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in de hoofdstad.
De (studie)bijeenkomst begint om 13.00 uur. Voor meer informatie en aanmelding: tel. 020 – 589.22.01.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.