nieuws

Verzekerden wisselen vaker van zorgverzekeraar

Archief

Steeds meer verzekerden wisselen van zorgverzekeraar. Particulier verzekerden switchen het meest; de groei is er echter minder dan in de ziekenfondsmarkt. 

Begin dit jaar veranderde 8,7% van de particulier verzekerden van zorgverzekeraar. In 2001 was dit nog 6,6%. Dit blijkt uit de Monitor Verzekerdenmobiliteit van het ministerie van Volksgezondheid. Bij de fondsverzekerden is 4,2% veranderd van zorgverzekeraar tegen 2,6% in 2001. 
De particulier verzekerden die switchten noemden de volgende redenen: andere collectiviteit (42,4%) en lagere premie hoofdverzekering (11,1%). De belangrijkste redenen om over te stappen bij ziekenfondsverzekerden zijn: dekking van het aanvullende pakket (20%), contract via werkgever (16,6%) en lagere premie hoofdverzekering (13,8%). Degene die na serieus overwegen toch niet veranderden (particulier en ziekenfonds), noemden als redenen: het verschil te gering (32,5%, 43,0%), de rompslomp (28,6%, 25,0%) en het vermoeden niet geaccepteerd te worden (18,2%, 8,6%).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.