nieuws

Verzekeraars wapenen zich tegen ‘orkaanfraude’

Archief

Omvangrijke verzekeringsfraude zal binnenkort de Golf-regio overspoelen als de slachtoffers van de tornados Katrina en Rita aan de wederopbouw beginnen, zo voorspelt een coalitie van verzekeraars tegen verzekeringsfraude (www

insurancefraud.org). Maatschappijen zullen dubieuze schadeclaims juridisch gaan aanvechten. De gigantische schadelast van naar schatting € 29 mld zal veel slachtoffers ertoe verleiden om hun schadeclaims met vele miljoenen aan te dikken, verwachten verzekeraars. Zij zullen drukke tijden tegemoet gaan om alle schadeclaims te toetsen, vooral van particulieren die hun huizen en bezittingen zijn kwijtgeraakt. Eventuele fraudeurs daarentegen rekenen er min of meer op dat verzekeraars onmogelijk alle schadeclaims kunnen onderzoeken. Om de schadelast door de orkanen Katrina en Rita te kunnen financieren, verkopen veel (her)verzekeraars aandelen om € 2,9 mld binnen te halen. Herverzekeraars die het grootste aandeel in de schadelast voor hun kiezen krijgen, zijn een van de eersten om aandelen te verkopen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.