nieuws

Verzekeraars te laat met VUT-aanpassingen

Archief

Bijna de helft van de pensioenregelingen die zijn ondergebracht bij levensverzekeraars zal niet op tijd zijn aangepast aan de nieuwe fiscale regels rond VUT en prepensioen. Dit enquêteresultaat is voor minister De Geus (nog) geen aanleiding de invoeringsdatum van 1 januari 2006 uit te stellen.

Op die dag is zeker 48% van de veertigduizend pensioenregelingen bij verzekeraars niet aangepast, zo geven de maatschappijen aan. Voor nog eens 4% van de regelingen is het ongewis of die datum wordt gehaald. Verzekeraars melden verder dat 5% van de regelingen al aangepast is en dat 44% geen aanpassing behoeft. Bij pensioenfondsen is het beeld minder somber. Daar zal zeker 23% niet op tijd zijn aangepast en is dat voor een kwart nog ongewis. Twintig procent van de regelingen behoeft geen aanpassing, terwijl de wijzigingen bij 32% al gerealiseerd zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.