nieuws

Verzekeraars pal voor Anne Frankboom

Archief

Op verzoek van het Verbond van Verzekeraars hebben Aegon, Fortis en Nationale-Nederlanden zich bereid verklaard de aansprakelijkheidsdekking voor de monumentale kastanjeboom in de tuin van het Achterhuis van Anne Frank tot 1 februari 2008 op zich te nemen

 Vanwege een discussie over de aansprakelijkheid dreigde de boom gekapt te worden. De rechter stelde echter op grond van onderzoek van de Bomenstichting vast, dat er geen acuut gevaar is en dat er onvoldoende naar alternatieven is gekeken. De boom kan behouden blijven door de stam te zekeren met enkele stalen kabels of steunen. De verzekeraars vinden het belangrijk de boom te verzekeren in verband met zijn historie en plaats.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.