nieuws

Verzekeraars geconsulteerd over nieuw rapportagekader

Archief

Toezichthouder DNB heeft het nieuwe rapportagekader voor verzekeraars, dat zowel kwartaal- als jaarrapportages omvat, voor commentaar voorgelegd aan het Verbond van Verzekeraars en aan Zorgverzekeraars Nederland.

De consultatieronde voor de sector loopt tot 1 september, waarna begin oktober de definitieve inhoud wordt vastgesteld. Het nieuwe rapportagekader gaat in per 1 januari, gelijktijdig met de invoering van de Wet op het Financieel Toezicht.
Het nieuwe rapportagekader, dat ook voorziet in een elektronische versie E-line, bereidt verzekeraars voor op de solvabiliteitsrichtlijn Solvency II en op het Bazel II-akkoord. De eerste inlevering van de verslagstaten nieuwe stijl is juni 2008.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.