nieuws

‘Verzekeraars dromen ervan makelaars volledig in hun grip te hebben’

Archief

“Alle verzekeraars, behalve de directe, schreeuwen van de daken dat de makelaardij voor hen zeer belangrijk is

Maar in werkelijkheid dromen ze ervan dat alle makelaars zelfstandige agenten worden die ze volledig in hun grip hebben. Sommige verzekeraars hebben dat geprobeerd toen zij een bank kochten. Omdat dit niet lukte, werd het een typisch compromis á la Belge in de trant van: de makelaars moeten veel voor ons werken en alleen de zaken die wij zelf niet kunnen of willen verzekeren, mogen zij bij een andere verzekeraar plaatsen. Dàt is de natte droom van menige verzekeraar.” Dat is de reactie van makelaar Philippe Muys, die tot eind 2001 commercieel en marketingdirecteur was bij Generali, op een vraag over de samenwerking tussen verzekeraars en intermediair.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.