nieuws

Verzekeraar ABP groeit met 30%

Archief

De verzekeringsdochter van pensioenfonds ABP heeft vorig jaar het premie-inkomen met 30% weten te vergroten tot f 464 miljoen.

De levensverzekeraar boekte de meeste terreinwinst. Dit brutopremie-inkomen schoot met 40% omhoog tot f 327 (233) mln. ABP Schade realiseerde een kleine 10% premiegroei tot in totaal f 137 (125) mln. Het verzekeringsbedrijf was goed voor een winst (vóór belastingen) van f 9,4 mln. In 1999 bedroeg de nettowinst (ná belastingen) nog f 9,8 mln.
ABP Hypotheken, de hypotheekafdelingen die gelden uitzet via het intermediair, realiseerde een nieuwe productie van f 2,6 miljard. De totale portefeuille steeg hierdoor tot f 13,1 (11,6) mld, terwijl het ABP via andere financiële instellingen (waaronder Stad Rotterdam) voor nog eens f 12 mld aan hypothecair krediet heeft uitstaan. ABP Hypotheken was goed voor een brutowinst van f 2,3 mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.