nieuws

Verzekeraar ABN Amro op miljard premie

Archief

ABN Amro Verzekeringen heeft zijn premieomzet vorig jaar verhoogd tot meer dan _ 1 mld.

In 2004 bedroeg de premieomzet nog _ 941 mln. Het passeren van de miljardgrens is vooral te danken aan het levenbedrijf, dat inmiddels goed is voor 75% van de premie-inkomsten. ABN Amro Leven genereerde in 2004 nog een omzet van _ 646 mln.
ABN Amro Verzekeringen wijst op het succesvol vernieuwen van de producten Bedrijfspolis Zorg en de overlijdensrisicoverzekering. “Door diverse consumentenorganisaties werden de inboedel, rechtsbijstand en overlijdensrisicoverzekering en de spaargroeihypotheek als goed of zeer goed getest.” De productie van overlijdensrisicoverzekeringen steeg met ruim een kwart tot 7.500 polissen.
Internet
De omzet van het schadebedrijf is ongeveer gelijk gebleven (_ 295 mln in 2004). ABN Amro Verzekeringen, een joint-venture van ABN Amro en Delta Lloyd (51%), meldt dat 35% van de particuliere schadeverzekeringen in 2005 is gesloten via het directe kanaal. Naast internet omvat dit de verkoop via het callcenter.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.